/* LINKS (to other sites in order to improve search machine hits) */
Vacature dirigent Concerto Cherise

Utrechts kamerkoor Concerto Cherise zoekt een dirigent (M/V)
per 1 november 2019

Het PDF-document met de volledige vacature. Concerto Cherise

Concerto Cherise

Concerto Cherise is een klassiek kamerkoor uit Utrecht dat in 2005 is opgericht omdat een aantal enthousiaste zangers na hun studententijd de koren uit het studentenleven ontgroeiden. De huidige groep zangers bestaat uit dertigers en veertigers. Mede-oprichter Gerrit Maas was de eerste dirigent en na een achtjarige samenwerking met onze laatste dirigent Arnaud van Gelder is Concerto Cherise nu op zoek naar een nieuwe dirigent.

Concerto Cherise bestaat uit een vaste kern van ongeveer 25 zangers, die regelmatig wordt aangevuld met projectzangers &ldquote;uit de kaartenbak&rdquote;. We zingen minimaal twee projecten per jaar; afwisselend a capella of met instrumentale begeleiding. Cherise-zangers zijn ervaren amateurzangers die gewend zijn om op een hoog niveau te zingen en daar ook tijd en energie in steken. Thuis worden zoveel mogelijk noten gestudeerd zodat we op de repetities vooral kunnen werken aan samen muziek maken. Ons uiteenlopende repertoire is soms vier- maar meestal zes-, acht- of zelfs twaalf-stemmig. Concerto Cherise heeft geen religieuze identiteit en kent een zeer diverse programmering, zowel wereldlijk als religieus. Het koor schuwt het avontuur niet: we zingen dan ook alles, van oude muziek tot hedendaags klassiek, van Byrd tot Franssens.

Ook staan we open voor opdrachtcomposities. Zo zongen we in 2015/2016 "Zo meen ik dat ook jij bent" van Joost Kleppe, speciaal gecomponeerd voor ons tienjarig jubileum. In dezelfde periode wonnen we het Grieg Nationaal Kamerkoor Concours in Groningen en traden we op met Det Norske Solistkor. In 2020 staat ons volgende jubileum op de rol; we voeren dan ook weer een bijzonder programma uit. Concerto Cherise zong in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor, trad op in TivoliVredenburg, en neemt deel aan de prestigieuze concertreeks van de Pieterskerk.

We repeteren elke dinsdagavond op een locatie in Utrecht. Vrijwel elk project wordt er een repetitiedag of -weekend gepland.

Onze nieuwe dirigent

Wij zijn op zoek naar een ervaren, ambitieuze koordirigent met een (bijna) afgeronde master-opleiding koordirectie. Concerto Cherise zoekt een dirigent die ons durft uit te dagen om het beste uit onszelf te halen. Als dirigent ben je artistiek verantwoordelijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de programmering en de samenwerking met solisten en instrumentalisten, maar altijd in afstemming met het bestuur. We verwachten dat je zitting neemt in de programmacommissie om samen met een de andere commissieleden (uit het koor) toekomstige programma’s uit te denken. Je bent eveneens zelf een geschoolde zanger.

De aanstelling is op zzp-basis voor in ieder geval een jaar, maar met duidelijk de intentie om voor langere tijd samen te werken.

Profiel

 • Je beschikt over een duidelijke muzikale visie en ambitie die je kan overbrengen op het koor.
 • Je hebt allround ervaring met en interesse voor het (inter)nationale (kamer)koorrepertoire.
 • Je kunt tijdens de repetities zelf de pianobegeleiding verzorgen.
 • Je besteedt aandacht aan stemvorming.
 • Je hecht aan een constructieve sfeer tijdens de repetities.
 • Je hebt overwicht tijdens de repetities en draagt bij aan de planning en organisatie van enkele praktische zaken, zoals het opstellen van repetitieschema’s en het maken van stemindelingen.
 • Je bent bereid je connecties en netwerk in te zetten, bijvoorbeeld bij het zoeken naar solisten en ensembles of het vinden van een vervanger bij onverhoopte ziekte.
 • Je houdt in de repetities het tempo hoog en je hebt een gevarieerde werkstijl.
 • Je hebt oog voor de presentatie van het koor.
 • Je hebt ervaring met het samenwerken met instrumentalisten / ensembles / professionele solisten
 • Je staat open voor suggesties van koorleden en bent sociaal ingesteld
 • Je kiest bewust voor het werken met amateurzangers

Graag ontvangt de sollicitatiecommissie je CV en motivatie (met daarin jouw drie favoriete kamerkoorwerken) voor 13 april 2019 via vacature.concertocherise@gmail.com

Gesprekken vinden plaats op 14 en 16 mei 2019. Een proefdirectie is onderdeel van de selectie (juni 2019). Vragen zijn ook welkom via bovenstaand e-mailadres of via 06-13173871 (Andries Kamminga, voorzitter).

Luisteren?

Op zaterdag 11 mei zingt Concerto Cherise in de Pieterskerk in Utrecht een programma met werken van Lotti, Byrd, Whyte en de Victoria.