/* LINKS (to other sites in order to improve search machine hits) */

Agenda

2018

 • vrijdag 29 juni 2018, 20:00 uur: Deiwos
  .

  Op vrijdag 29 juni voert Concerto Cherise Deiwos uit: verstilde a-capellamuziek uit de Baltische staten

  Met Deiwos brengt Concerto Cherise een programma rond verstilde religiositeit uit de Baltische staten.

  Waarin ze het publiek in rijke a-capellamuziek uit het hoge noorden onderdompelt. Naast bekende componisten als Einojuhani Rautavaara en Arvo Pärt komt ook de zeer recent uitgegeven muziek van Ola Gjeilo, Eriks Ešenvalds aan bod, net als de serene kerstliederen van Valentin Silvestrov.

  Kaarten zijn te koop op de kaartverkoopsite van de Pieterskerkconcerten

 • 2018-01-14
 • Zondagmiddag 14 januari, 16:00 uur (Deur open 15:30): Mitten wir im Leben sind
  Geertekerk,
  Geertekerkhof 23 3511 XC Utrecht .

  In Mitten wir im Leben sind laat Concerto Cherise afwisselend motetten uit de oude en de romanische traditie horen. Bach en Mendelssohn verhalen van de vergankelijkheid van het leven, hulp en troost van God en het verlangen naar Jezus. De overweldigende polyfone muziek laat u de dagelijkse beslommeringen vergeten en neemt u mee de wonderbare wereld van een traditie die nog steeds voortleeft.

  Concerto Cherise zingt drie motetten van Johann Sebastian Bach (1685-1750), die hij in opdracht schreef voor begrafenissen en andere gelegenheden. Het motet, dat in de Renaissance naast de mis het belangrijkste muzikale genre was, had in de tijd van Bach aan populariteit ingeboet en gold als ouderwets. Pas in de Romantiek herontdekten een aantal componisten, waaronder Mendelssohn, dit "ouderwetse" werk van Bach en lieten zij zich hierdoor inspireren, om zo hun eigentijdse motetten te schrijven.

  Kaarten á 15 euro zijn verkrijgbaar aan de deur of via ons ticketkantoor:
  https://www.ticketkantoor.nl/shop/mendelssohn-bach

  Mitten
  wir im Leben sind

 • 2017-06-25
 • Zondag 25 juni, 15:00 (Deur open: 14:30) : Phantasterei Marnixzaal, Utrechts Centrum voor de Kunsten, Domplein 4, 3512 JC, Utrecht .

  Droom weg op de zomerse klanken van Concerto Cherise, het koor dat de Duitse Romantiek muzikaal tot leven brengt op 24 juni in de Amstelkerk in Amsterdam en op 25 juni in het UCK in Utrecht

  Op 24 juni en 25 juni 2017 zingt Concerto Cherise Phantasterei, een gloedvol programma vol verzonken steden, verloren liefdes, schemering en zingende nachtegalen. In het programma dat teruggrijpt op de Duitse Romantiek zijn de weergaloze Altrapsodie van Brahms en lichtvoetige Ständchen van Schubert onmisbaar. Cherise begeleidt hierbij samen met pianist Ernst Paul Fuchs de solist Liselot Anne Schiphorst met een mannen- en vrouwenkoor. Daarnaast brengt het koor prachtige op piano begeleide werken ten gehore: Drei Chöre van Max Reger, een weinig uitgevoerde maar indrukwekkende compositie voor piano en koor; het ingetogen Im stillen Friedhof van Hugo Wolf en Drei Gesänge (opus 42) van Johannes Brahms. A capella zing Cherise het Abendlied van Joseph Rheinberger, samen met het minder bekende Morgenlied en de Hymne en daarnaast Pange Lingua en Virga Jesse van Anton Bruckner: magistrale, diepreligieuze motetten met haast symfonische omvang die tot de absolute hoogtepunten uit de negentiende-eeuwse vocale muziek behoren.

  Wij nodigen u graag uit om hiervan mee te komen genieten.

  Toegangsprijs:
  Volwassenen: € 15,-
  Kinderen van 7 t/m 12 jaar: € 10,- (alleen aan de deur)
  Kinderen t/m 6 jaar: gratis

  Online kaartverkoop op:
  Amsterdam, zaterdag 24 juni: https://www.ticketkantoor.nl/shop/amstelphantasterei
  Utrecht, zondag 25 juni: https://www.ticketkantoor.nl/shop/uckphantasterei