Over ons

Samen zingen

Wie zijn wij?

Een aantal enthousiaste zangers uit het Utrechts Studenten Koor en Orkest heeft Concerto Cherise in 2005 opgericht. Ze hadden een jong koor voor ogen waarbij zangkwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Sindsdien is het koor gegroeid onder leiding van verschillende jonge dirigenten. Een stabiele groep van ongeveer vijfentwintig zangers vormt de vaste kern, regelmatig aangevuld door projectzangers.

Wie is de dirigent?

Concerto Cherise staat onder leiding van Angeliki Ploka. In de periode september-december 2020 moeten wij haar echter even missen omdat zij als gastdirigente is uitgenodigd door het Griekse Radio Koor in haar geboorteland Griekenland. In het najaar van 2020 wordt zij daarom vervangen door Sanda Audere.

Sanda Audere begon haar muzikale carrière op zesjarige leeftijd nadat ze was toegelaten tot de gerenommeerde Riga Dom Choir School in Letland. Ze studeerde directie aan de Royal Holloway University of London bij Rupert Gough, en zong bij het Royal Holloway Chapel Choir. In 2016 rondde Sanda haar Master in muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam af en nam ze deel aan projecten zoals de Kurt Thomas Cursus, Meesters & Gezellen, en voerde ze met Orkest de Ereprijs tal van premières van hedendaagse werken uit. Daarnaast zingt Sanda regelmatig met ensembles als Ensemble Vocal De Lausanne en Capella Amsterdam. Naast haar optredens als zangeres werkt Sanda ook graag als dirigent in Den Haag, waar ze momenteel Archicapella en Cecilia, The International Choir of The Hague leidt.

Oud-dirigenten

Na de start met Gerrit Maas en mooie jaren onder leiding van Manoj Kamps groeide Concerto Cherise van maart 2011 tot maart 2019 verder door onder leiding van Arnaud van Gelder. Na enige maanden directie van Gulian van Nierop heeft Angeliki Ploka in december 2019 het stokje overgenomen.

Wil je meezingen?

Neem dan contact met ons op.