Over ons

Samen zingen

Wie zijn wij?

Een aantal enthousiaste zangers uit het Utrechts Studenten Koor en Orkest heeft Concerto Cherise in 2005 opgericht. Ze hadden een jong koor voor ogen waarbij zangkwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Sindsdien is het koor gegroeid onder leiding van verschillende jonge dirigenten. Een stabiele groep van ongeveer vijfentwintig zangers vormt de vaste kern, regelmatig aangevuld door projectzangers.

Wie is de dirigent?

Concerto Cherise staat onder leiding van Angeliki Ploka. Angeliki is een Griekse koordirigent, klassiek zangeres en muziekpedagoog. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, de Liszt Muziekacademie in Hongarije en de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki in Griekenland.

Angeliki heeft gewerkt met verschillende koren in Nederland, Hongarije en Griekenland. Als onderdeel van masterclasses heeft ze gewerkt met professionele koren zoals Cappella Amsterdamthe Helsingin kamarikuoro and Det Norske Solistkor. Naast Concerto Cherise is Angeliki dirigent van het Leiderdorps Kamerkoor en van de koren van de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In juni 2020 werd ze benoemd tot dirigent van het Grieks Radio Koor, waarbij ze projecten dirigeerde en opnam voor de Griekse radio en televisie

Als solist en als ensemblezanger heeft Angeliki in producties gezongen met het Groot Omroepkoor, het project Meester & Gezellen 2016 en het Orkest de Ereprijs onder leiding van dirigenten als Daniel Reuss, Sigvard Klava, Michael Gläser en Bernard Haitink. Angeliki doceert muziektheorie, auditieve vaardigheden, analyse, ensembleleiding en koor aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Oud-dirigenten

Na de start met Gerrit Maas en mooie jaren onder leiding van Manoj Kamps groeide Concerto Cherise van maart 2011 tot maart 2019 verder door onder leiding van Arnaud van Gelder. Na enige maanden interim-directie van Gulian van Nierop heeft Angeliki Ploka in december 2019 het stokje overgenomen.

Wil je meezingen?

Neem dan contact met ons op.